Menu

Hilma Bovenkerk

paintings, portraits & prints

"Ik ben verliefd!"

Het maakt mijn dag goed als ik zo'n reactie krijg op één van mijn schilderijen! Wat kun je je nog meer wensen?

Sinds mensenheugenis hebben mensen portretten laten maken, van zichzelf of van die 'special someone' in hun leven. Heb je zo iemand in je leven? Die persoon die je altijd dicht bij je hart wilt houden, of een collega die je echt waardeert. Een levendig portret, geschilderd in een stijl die hun mooie persoonlijkheid en karakter naar voren brengt, daar ga ik voor!

Kinderen groeien zo snel dat je zou willen dat je opnieuw van die afgelopen jaren zou kunnen genieten, wanneer je maar wilt. We hebben foto's, maar niets blijft zo vers in het geheugen als een echt schilderij.

 

acrylic portrait children

Ik werk in een aantal verschillende stijlen. Hier heb ik de kleuren en stijl gebruikt waar de ouders om vroegen. Dit dubbelportret is geschilderd op een reliëf van gel, in acryl op board, 80 x 110 cm.

In a different style..

Modern of traditioneel, abstract, kleurrijk of meer sereen. Gelijkenis is een eerste vereiste, maar voor mij moet de aanwezigheid van de persoon ook bijna voelbaar zijn en dat gaat verder dan 'skindeep'. Het materiaal, de stijl, het kan daar sterk aan bijdragen.

Welk materiaal, welke stijl vind jij mooi?
 

portret, portrait, painting, portraitpainting, kunstportret, acrylverf, graffitikunst

Jemimah, mijn dochter, acryl en spraycan op board, 70x90 cm

Mijn meisje is make-up artist en make-up is haar leven. Je kunt je voorstellen dat ik als haar moeder altijd ontzag heb voor haar schoonheid, maar ook voor haar bruisende energie. Daarnaast heeft ze een hart van goud, dus kortom, ze verdient een portret!

Wat een wereld!
Soms wordt ik zo geraakt door wat er in de wereld gebeurt dat ik dat moet uiten in een schilderij. In 2016 schokte de vluchtelingencrisis ons allemaal en ik voelde dat ik iets moest 'doen'. De krantenfoto van dit kind dat aanspoelde in Griekenland was zo veelzeggend. Maar kranten verdwijnen zo snel weer uit beeld..

 

oncontextmenu=

In de trein op weg naar een tentoonstelling.

 

Het verhaal achter dit materiaal

De gebruikte materialen vertellen soms zelf een verhaal. Ik werkte aan een opdracht om het recyclen van papier uit rioolwater te promoten. Ja, het stonk nog, maar het was gereinigd en gedroogd zo was me verteld. Ik moest een schilderij maken met deze pulp dat lag opgestapeld in zakken in mijn atelier.

Tegelijkertijd, toen ik dit portret al in gedachten had, dacht ik: Eigenlijk heel toepasselijk... we laten mensen verdrinken in zee, zelfs kinderen, als afvalmateriaal! Dus verwerkte ik de rioolpulp, zoals je kunt zien, in de deken rond zijn hoofd. Het leven om ons heen kan soms zo triest zijn. Schilderen is een manier om ook dat uit te drukken. Niet alleen kleur, maar ook texturen en reliëfs kunnen de expressie benadrukken.

ga naar de Nederlandse website

Info en prijzen:

06 - 34 56 24 63
[email protected]

graffiti portrait

Graffiti portret van mijn oom voor zijn 90e verjaardag. Na een carriere bij de Nederlandse marine werd hij zakenman en hij is altijd een held geweest in mijn ogen.

Ik wilde een klein persoonlijk cadeautje meenemen, uit mijn respect voor zijn warme karakter en gevoel voor humor naar het feest. Een jaar later is hij overleden. Maar gelukkig kan zijn zoon nu van dit portret genieten met zijn vrouw en kinderen.

 

Als mensen een sterke indruk op me maken moet ik ze tekenen!

Hierboven zie je een voormalig cursist van mijn schilderklas. Hij had zo'n blik, waarmee hij leek te luisteren maar ons daarna verraste met zijn unieke mening over kunst. Heerlijk. Het brengt me verder dan alleen realisme, het houdt mijn herinnering aan zo'n persoon levend.

TIP: Tekeningen zijn altijd prettig geprijsd!

 

Kinderportretten
Kinderen maken ons blij, dus waarom zou ik die levendigheid niet in de kijker zetten?

Dit meisje had daar helemaal geen problemen mee!

aclyl en graffiti, papier op board, 70x90 cm

Mijn technieken:
Aquarelverf
Acrylverf
Graffiti sprays
Olieverf
Gemengde techniek
Tekeningen in houtskool en krijt

STAPPENPLAN
Nadat je het formaat en de materialen hebt gekozen, kun je tijdens het proces het volgende verwachten:

  • foto-updates van het werk
  • tussentijdse finetuning op basis van jouw input
  • alle werken worden geleverd met een Certificaat van Echtheid
  • we kunnen het werk voor je inlijsten, er zijn verschillende prijzen en opties.
  • een optioneel ophangsysteem

Er kan zelfs een onthullingsfeest worden georganiseerd waarbij u uw vrienden kunt uitnodigen!

Tijdens het gehele proces houden we contact en stuur ik foto's van de status van het werk door.

Nadat we tot een overeenkomst zijn gekomen dient 50% van het totale bedrag vooraf te worden betaald.

 

 

Contact formulier